| Behalve een zwembad beschikt Poseidon ook over verschillende sportzalen.

Sint-Lambrechts-Woluwe krijgt vaccinatiecentrum in Poseidon

TDN
© BRUZZ
01/02/2021

Ook in de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe zal een vaccinatiecentrum geopend worden. In het sportcentrum Poseidon zullen vanaf april maandelijks 25.000 dosissen toegediend worden. Dat bevestigt het kabinet van burgemeester Olivier Maingain (Défi) aan BRUZZ.

Vorige vrijdag kreeg Maingain de bevestiging van minister Alain Maron (Ecolo) dat zijn gemeente verantwoordelijk zal zijn om vijf vaccinatieboxen in te zetten. Sint-Lambrechts-Woluwe stelt daarvoor een zaal in sportcentrum Poseidon ter beschikking. In totaal zullen er twaalf vaccinatiecentra komen verspreid over het Gewest.

"Poseidon ligt dichtbij het gemeentehuis en het centrum. Het centrum is vlot bereikbaar met bus en metro, maar beschikt ook over voldoende parkeermogelijkheden", verklaart een kabinetsmedewerker van Maingain aan onze redactie. "Bovendien is het voor de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe een makkelijk herkenbare plek."

De voorlopig gekende locaties van de Brusselse vaccinatiecentra.

Vanaf maart moeten er per maand 375.000 vaccinaties per maand worden verwerkt in Brussel. Het grootste centrum komt aan de Heizel, waar twintig zogenaamde vaccinatieboxen worden geïnstalleerd, goed voor 100.000 dosissen per maand. Het centrum aan het Militair Hospitaal en een derde grote locatie in het zuidoosten zijn nog eens goed voor 50.000 dosissen per maand.

De rest van de Brusselse centra nemen elk 25.000 prikjes per maand voor hun rekening. Eén van die locaties is dus sportcomplex Poseidon, waar een volledige sportzaal vrijgemaakt zal worden voor de inentingen. "Ons vaccinatiecentrum zal eind maart of begin april volledig operationeel moeten zijn", klinkt het nog.

Sint-Lambrechts-Woluwe bestudeert nog of het mobiele teams zal inzetten om oudere of minder beweeglijke inwoners in te enten. "We willen een uitgebreide mix aan oplossingen bieden, maar in de eerste plaats denken we eerder aan begeleiders die deze mensen tot aan het vaccinatiecentrum brengt. Het uiteindelijk doel moet zijn om zoveel mogelijk mensen te helpen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Gezondheid , Poseidon , Olivier Maingain , vaccinatiecentrum Brussels Gewest

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni