AB-Programmator Joyce Jenny: 'In Brussel mogen artiesten experimenteren'

LV
23/01/2024

Het is de Week van de Belgische Muziek, en dat betekent niet enkel oog voor Belgische muzikanten, maar ook voor de mensen achter de schermen. Joyce Jenny bepaalt mee de muzikale planning van de Ancienne Belgique. "Als programmator moet je voelsprieten hebben voor talent en je buikgevoel volgen."

"Ik vind het belangrijk dat initiatieven zoals de Week van de Belgische Muziek bestaan, omdat Belgische artiesten soms ondergewaardeerd worden in ons eigen land. Stromae bijvoorbeeld werd pas echt opgepikt in Belgiƫ toen hij eigenlijk al doorgebroken was in Frankrijk. Bij Damso en Hamza zie je een gelijkaardig verhaal," vertelt Jenny aan Gunnar. "Terwijl we echt heel veel talent van eigen bodem hebben, zij verdienen deze extra aandacht."

"In Brussel is echt ruimte voor artiesten om te experimenteren. Bij Volta bijvoorbeeld kunnen kleinere of nicheartiesten repeteren en optreden, dat is waardevol," gaat ze verder.

Voelsprieten en buikgevoel

"Als programmator moet je voelsprieten hebben voor jong talent en ook durven afgaan op je buikgevoel. Ik kan natuurlijk nooit met zekerheid zeggen of iets een succes gaat worden, maar je moet jezelf vertrouwen. Binnen mijn eigen genre weliswaar, ik ken niks van metal," lacht ze.

"Als ik zelf enkele artiesten mag aanraden, dan zijn dat Aili, Loverman en Martha Da'Ro, dat zijn Brusselaars die heel coole dingen doen," besluit ze.

Ontdek de Week van de Brusselse Muziek bij BRUZZ Ice

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni