Podcast

Gene Zever met Eric Cyuzuzo: ‘Ik had plekken die ik nu creëer vroeger zelf graag gewild’

Noah Frooninckx Buelens
22/03/2024

Gene Zever is een podcast van BRUZZ waarin we een stem geven aan jonge Brusselaars met een visie. Axel en Marvin, presentatoren van de podcast, gaan op zoek naar jong talent, creatieve zielen en moedige ondernemers. Vandaag: Eric Cyuzuzo, creatieve duizendpoot.

In een ver verleden volgde Cyuzuzo studies handelsingenieur, waarna hij in de modeindustrie belandde. Nu combineert hij zijn liefde voor cultuur en sociaal werk met een rol als muziekprogrammator bij Vaartkapoen en programmator voor Black History Month Belgium. Hij is ook een van de drijvende krachten achter het platform Som.m.me Of Us. In vrijwel al zijn werk staat de Brusselse zwarte gemeenschap centraal.

Intersectionaliteit

“Daarin wil ik niet activistisch zijn”, legt de jonge Brusselaar uit. “Ik wil onze community vooral samenbrengen en upliften door evenementen te organiseren voor en door zwarte mensen. Daarbij wil ik letten op alle facetten van de zwarte gemeenschap met een grotere focus op intersectionaliteit: bereiken onze kanalen en evenementen bijvoorbeeld ook queer personen of mensen van een lagere sociale klasse?”

De aflevering en alle volgende gesprekken van Gene Zever zijn beschikbaar op je favoriete podcast-app en op BRUZZ.be.

Gene Zever

In de podcast Gene Zever gaan presentatoren Axel en Marvin op zoek naar jong talent, creatieve zielen en moedige ondernemers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ice, Gene Zever, Eric Cyuzuzo, BHM, Black History Month Belgium

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni