Event- en artiestenmanager Martha bij Gene Zever.

Podcast

Gene Zever met Martha: 'Er is een gebrek aan publieke ruimte in Brussel'

© BRUZZ
23/04/2024

Gene Zever is een podcast van BRUZZ waarin we een stem geven aan jonge Brusselaars met een visie. Axel en Marvin, presentatoren van de podcast, gaan op zoek naar jong talent, creatieve zielen en moedige ondernemers. Vandaag: event- en artiestenmanager Martha.

Als manager zorgt Martha ervoor dat haar artiesten zich zoveel mogelijk kunnen concentreren op hun muziek. Al de rest coördineert zij. Van het beheren van sociale media tot de artistieke visie en boekingen. "Het is een beroep dat je helemaal zelf kunt invullen. Ik vind het leuk om de touwtjes in handen te hebben." Martha is onder andere manager van de Luikse rapper ONHA.

Geld

Klopt het dat er een negatief beeld hangt rond muziekmanagers? "Dat is zeker waar," zegt Martha. "Het stereotype is een man van veertig jaar oud met een sigaar in zijn hand die biljetten aan het tellen is. Men denkt vaak dat het iemand is die vooral op geld uit is. Niks is minder waar. Dit is zeker geen beroep waar je veel geld mee verdient, tenzij het een grote artiest is," zegt Martha. "Maar er zijn zoveel andere voordelen aan deze job. Ik doe het echt graag."

Brussel

Wat kan er beter in de Brusselse muzieksector? "Ik vind dat jongeren tussen 20 en 25 jaar oud meer initiatieven mogen opstarten. Die zie ik de laatste tijd nogal weinig. Er is ook een gebrek aan publieke ruimte in Brussel. Vroeger was er bijvoorbeeld Parking 58 en Saint-Cath. Daar zijn zo'n mooie projecten ontstaan. Kunst, mensen die samen muziek beginnen te maken... Nu is er te weinig plek voor jongeren in Brussel. Er hangt ook een negatief beeld rond zulke plekken. Mensen associëren het met overlast. Daardoor zijn er veel minder initatieven. Het wordt onderschat hoeveel effect dat heeft."

De aflevering en alle volgende gesprekken van Gene Zever zijn beschikbaar in je favoriete podcast-app en op BRUZZ.be.

Gene Zever

In de podcast Gene Zever gaan presentatoren Axel en Marvin op zoek naar jong talent, creatieve zielen en moedige ondernemers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni