De Crem: 'Relschoppers hebben dramatische gebeurtenis misbruikt'

© Bert Van Den Broucke
| Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V)

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem noemt de rellen van afgelopen weekend in Anderlecht "totaal ontoelaatbaar". De CD&V-minister zei zondagavond in het VTM Nieuws ook dat de rellen niets te maken hebben met de coronamaatregelen en eigenlijk ook niet met de dood van een 19-jarige jongen vrijdag. De relschoppers hebben die dramatische gebeurtenis enkel misbruikt "om amok te maken", aldus De Crem.

In de Brusselse gemeente Anderlecht was het zaterdag en in de nacht van zaterdag op zondag erg onrustig nadat vrijdagavond een jongen van 19 om het leven was gekomen toen hij vluchtte voor een coronacontrole door de politie. Op verschillende plaatsen waren er samenscholingen en kwam het tot rellen met de politie. In totaal is een honderdtal relschoppers opgepakt.

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem is niet te spreken over het geweld. "Dit is totaal ontoelaatbaar", zo zei de CD&V-minister aan VTM Nieuws. Volgens De Crem mogen de coronamaatregelen en ook de dramatische dood van de 19-jarige jongen vrijdag niet misbruikt worden als een mogelijke aanleiding. "Het gaat om herrieschoppers die een dramatisch incident hebben aangegrepen om amok te maken", aldus De Crem. "Dit is een houding die ook niets te maken heeft met rouw of verdriet".

Volgens De Crem heeft "niemand begrip" voor het de relschoppers en voor wat er in Anderlecht aan het gebeuren is. "Het gaat om jonge mensen die niet in overeenstemming met onze normen en waarden kunnen werken", aldus nog De Crem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?