Werkstraf voor man die politiewapen stal tijdens rellen Anderlecht

De jongeman stal het wapen tijdens de rellen in Anderlecht na de dood van Adil.

De man die tijdens de rellen na de dood van Adil een wapen uit een politiecombi stal, krijgt een werkstraf van 200 uur. Het parket had eerder nog 42 maanden cel gevorderd maar de rechter vond een werkstraf geschikter gezien zijn jonge leeftijd en blanco strafregister.

De jonge Brusselaar Adil overleed in april van dit jaar nadat hij wegvluchtte van een politiecontrole. Hij botste met zijn scooter op een tegemoetkomende politiewagen. In de nasleep van dat overlijden ontstonden rellen in Anderlecht, waarbij een grote groep jongeren zich tegen de politie keerde.

Tijdens die rellen zag de 19-jarige jongen de kans om een wapen uit een politiewagen te stelen. Nadat de politie een opsporingsbericht verspreid had, gaf de jongen zichzelf drie dagen na de feiten aan. Het gestolen wapen werd in mei teruggevonden.

Na anderhalve maand voorhechtenis werd de man onder voorwaarden vrijgelaten. Het Brussels parket wilde hem echter opnieuw achter slot en grendel en vorderde vorige maand een effectieve celstraf van 42 maanden. De rechtbank vond dat te zwaar. “Het gaat hier om zeer ernstige feiten maar de rechtbank houdt ook rekening met de jonge leeftijd en het blanco strafregister van de beklaagde,” aldus de rechter in Het Laatste Nieuws.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?