| Braakliggend veld tussen Molenbeek en Sint-Agatha-Berchem.

Sint-Agatha-Berchem en Molenbeek krijgen nieuw wandelpark in 2022

JV
© BRUZZ
12/12/2019

Sint-Agatha-Berchem en Molenbeek krijgen in 2022 een nieuw wandelpark van 6 à 7 hectare. Deze groene zone, gelegen op de grens tussen de twee gemeenten, maakt deel uit van het ecologisch nieuwbouwproject ‘High Park’ en zal de Hoogboschstraat met Hoogveld en de Weilandstraat verbinden.

Projectontwikkelaar Immpact wil dit nieuwe publieke wandelpark aanleggen op de grens tussen de twee gemeenten, zodat niet alleen de buurtbewoners, maar ook inwoners van Sint-Agatha-Berchem en Molenbeek er kunnen komen wandelen.

“Momenteel ligt er een groot braakliggend veld, waar buurtbewoners komen om te wandelen, maar eerder omdat er niets anders in de omgeving is”, licht Kevin Perez van Immpact toe. “De bouw van de appartementen zal aanvangen in de zomer van 2020 en daar zal aansluitend de aanleg van het park op volgen”. Immpact verwacht hier tegen eind 2022 klaar mee te zijn.

De hoofdingang zal in de Goede Herderstraat in Molenbeek gelegen zijn, terwijl het wandelpark in Sint-Agatha-Berchem uitkomt. Een corridor zal toegang geven tot het moeilijk begaanbare Hoogveld, zodat buurtbewoners ook daar kunnen gaan wandelen. Zo zal deze groene zone de Hoogboschstraat met de Weilandstraat verbinden.

De projectontwikkelaar zal het park van zes à zeven hectare, dat gemeentelijke eigendom zal worden, aanleggen in overleg met Molenbeek en Sint-Agatha-Berchem. Vervolgens zal het onderhoud van de groene zone aan de twee gemeenten worden overgedragen.

Immpact zal eind januari een infomoment organiseren om de buurtbewoners in te lichten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem , Sint-Jans-Molenbeek , Milieu , wandelpark , groene zone , High Park , Immpact

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni