Vernieuwd Leopoldpark is nu groter

De renovatiewerken aan het Leopoldpark achter het Europees Parlement zijn afgerond. De speeltuin werd vernieuwd en het park is nu iets groter geworden.

Het zuidoostelijke deel van het Leopoldpark was tot vorige maand niet toegankelijk voor bezoekers. Daar kwam verandering in met de werken die Beliris in 2019 heeft uitgevoerd. In dat nieuwe deel ligt nu een wandelpad, dat langs de middeleeuwse Eggevoorttoren loopt.

De bestaande paden werden vernieuwd en aan de Maalbeeklaan werd een nieuwe toegang tot het park gebouwd. Het Leopoldpark heeft daarnaast een nieuwe speeltuin gekregen met vier schommels, een glijbaan en een zandbak. Onder die speeltuin bevindt zich nu een watercollectietank, waar regenwater na filtratie wordt opgeslagen.

Normaal gezien zouden de werken in de lente van vorig jaar voltooid zijn. Het budget voor dit deel van de renovatie bedroeg 1,15 miljoen euro. In 2015 vonden al renovatiewerken plaats aan de rest van het park.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?