| “Het evenement was een groot succes. We wouden de buurtbewoners samenbrengen en dat is ook gelukt.”

400 buurtbewoners doen zegje over middenberm Kleine Ring

SG
25/11/2019

Zo’n 400 buurtbewoners zakten dit weekend af naar het tweedaagse evenement aan de strategisch gekozen middenberm van de Kleine Ring dat werd georganiseerd om de vervuilingsproblematiek aan de Anderlechtsepoort aan te kaarten.

Vrijdag werd het startschot van het evenement gegeven met een ‘zintuiglijke wandeling’ om bezoekers bewust te maken over de vervuiling. Zaterdag vonden allemaal soorten workshops plaats en konden bezoekers zich rekken en strekken op een begeleide yogasessie.

Bezoekers konden ook meedoen aan een djembeworkshop.

| Bezoekers konden ook meedoen aan een djembeworkshop.

“Het evenement was een groot succes. We wilden de buurtbewoners samenbrengen en dat is ook gelukt,” vertelt Bram Dewolfs van Young Urban Foxes aan BRUZZ.

Halverwege de 20ste eeuw werd deze ruimte helemaal in teken gezet van de auto. Gaandeweg werd ook de zogeheten middenberm eerst een illegale, nadien een officiële parking. Deze ingrepen, die het belang van de auto boven die van de mens plaatst, hebben nog steeds een desastreuze invloed op de levensomstandigheden van de buurtbewoners en de andere Brusselaars. Het is problematisch - vandaar dit evenement.”

Dewolfs is al maanden met het project bezig, en doet dit niet alleen: “We hebben er bewust voor gekozen om samen te werken met acht jongeren, omdat we mobiliteitskwesties willen promoten bij de jeugd. Zo een dingen leer je niet zomaar op school. Vandaar ook Young Urban Foxes."

Workshop over vervuiling en mobiliteit

| Workshop over vervuiling en mobiliteit

De organisatie hield ook een enquête op het evenement waaruit blijkt dat buurtbewoners zich het meest storen aan de slechte luchtkwaliteit, en een gebrek aan rust. “Een idee zou zijn om deze zone om te vormen tot een park,” klonk het nog hoopvol bij Dewolfs. “Dat is perfect mogelijk volgens de experts die we hebben laten komen.”

Ook Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Bart Dhondt (Groen) en Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Elke Van Den Brandt (Groen) waren van de partij om in discussie te treden met de buurtbewoners.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Mobiliteit , Anderlechtsepoort , urban foxes

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni