| Doorgaand verkeer is niet langer mogelijk in het Vestje aan de Anderlechtsepoort.

Bloembakken weren verkeer uit straatje aan Anderlechtsepoort

LV
08/08/2018

Het Brussels stadsbestuur heeft twee bloembakken geplaatst in het Vestje, een korte straat vlakbij de Anderlechtsepoort. Enkele buurtbewoners ijverden er al langer voor om het doorgaand verkeer daar te bannen.

De kleine straat genaamd Vestje (of in het Frans Rue du Petit Rempart) ligt tussen de Zennestraat en de Anderlechtsestraat, net achter een complex met 62 woningen, ruim tien jaar geleden opgetrokken door Citydev (toen nog de Gomb).

“Het voorbije jaar hebben we met verschillende bewoners ons uiterste best gedaan om aan de bevoegde politici duidelijk te maken dat het Vestje geen doorgangsstraat is”, vertelt Miguel Lyssens-Danneboom van het wijkcomité Porte d’Anderlecht. “We stuurden brieven en e-mails, lieten vragen stellen op de gemeenteraad en trokken naar wijkfora.”

De vele inspanningen leverden uiteindelijk ook resultaat op. “Op het laatste wijkforum in mei kregen we de kans ons verhaal duidelijk uit te leggen aan de schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) en burgemeester Phillippe Close (PS). Zij hebben toen beloofd dat er bloembakken zouden komen na afloop van de wegenwerken in de buurt.”

Middenberm

Na deze verschillende contacten met de fietsbrigade, de lokale wijkpolitie , de burgemeester en schepen Ampe heeft de fietsbrigade nu de bloembakken doen aanrukken. “Volhouding, een beetje bloemen en het broodnodige water. Soms is het genoeg”, besluit Lyssens-Dannenboom.

Buurtbewoners lieten zich eerder ook al gelden met de inrichting van een pocket park. Samen met andere comités ijvert Porte d’Anderlecht ook voor een nieuwe invulling van de middenberm op de Kleine Ring. Binnenkort zou daar een tijdelijk project vorm moeten krijgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Anderlechtsepoort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni