Aan de Anderlechtsepoort wordt het voormalige sportpleintje nu als parking gebruikt. Volgende week start de heropbouw van het sportplein.

'Parking' bij Anderlechtsepoort wordt opnieuw sportplein

ZM
© BRUZZ
11/09/2020

Buurtbewoners van de Anderlechtsepoort zagen in juli hun sportplein verdwijnen voor de opbouw van de Zuidfoor. Twee maanden later vragen de leden van buurtcomité Porte d’Anderlecht zich af waarom het plein nu dienstdoet als parking. “Volgende week starten we met de heropbouw van het basketbalplein,” sust schepen van Sport Benoit Hellings.

Porte d’Anderlecht, het buurtcomité van de Anderlechtsepoort, gaf in juli aan hoe erg ze de afbraak van het sportplein vonden. Schepen van Economie Maingain gaf toen aan dat het sportplein na de Zuidfoor terug opgebouwd zou worden. Nu verzekert Hellings, die instaat voor sport in Brussel, dat het pleintje volgende week terugkomt: “Perfect bij de start van het nieuwe schooljaar”.

Op het plein zal de oude infrastructuur opnieuw aangebracht worden. Waarom het zo lang moest duren, ook al ging de Zuidfoor niet door? “We konden niet weten dat de Foor niet zou doorgaan. Bovendien konden jongeren gedurende die twee maanden naar ons vernieuwde basketbalplein trekken aan de Nieuwe Graanmarkt, dat er vlakbij ligt,” zegt Hellings.

Buurtbewoner en lid van het comité Thijs Snauwaert laat weten opgelucht te zijn dat het sportplein terugkomt. “In coronatijden verwachten we dat het stadsbestuur openbare sportruimtes zoveel mogelijk openstelt in plaats van afbreekt.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving , sportplein , Anderlechtsepoort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni