75 procent van de Brusselaars voorstander van uitbreiding metronet

ZM
© BRUZZ
25/11/2020

Van de 1.200 bevraagde Brusselaars wil driekwart een uitbreiding van het metronet in de hoofdstad. Ook vinden ze de uitbreiding van metrolijn 3, die vanaf 2030 tussen Evere en Vorst zou moeten rijden, noodzakelijk. Dat blijkt uit een onderzoek van bouwheer Beliris door onderzoeksbureau Indiville.

Hoewel de wagen bij de Brusselaars nog steeds het populairste vervoersmiddel blijft, zegt een kwart van de respondenten de metro 1 à 2 keer per week te gebruiken en 38 procent neemt zelfs 4 keer per week de metro.

Onder de Brusselaars die zeggen dat ze de metro nooit gebruiken, 11 procent, geeft een kwart aan dat de reden daarvoor ligt bij een gebrek aan een metrolijn in hun buurt of omdat er geen metro naar hun bestemming gaat.

Meer voorstanders in gemeenten zonder metrolijnen

Driekwart van de bevraagden is duidelijk enthousiast over het metrosysteem en is voorstander van een uitbreiding van het net, met name metrolijn 3. Deze zal een rechtstreekse verbinding bieden tussen Albert en Bordet via de gemeenten Vorst, Schaarbeek en Evere, gemeenten die tot nu toe nog geen metrolijnen hebben en waar het aantal voorstanders van de uitbreiding oploopt tot zelfs 82 procent.

"Als sommige mensen nog twijfels hadden, blijkt uit deze enquête duidelijk dat de uitbreiding van de metro noodzakelijk en vooral nuttig is in de ogen van een meerderheid van de Brusselaars. De toekomstige metrolijn 3 is dus zinvol", benadrukt Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB.

Brussels minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt (Groen), besluit: “Deze peiling toont aan wat we elke dag vaststellen: Brusselaars steunen hun openbaar vervoer en willen dat het net uitbreidt. Dat is natuurlijk de doelstelling van de MIVB en van het Gewest met de investeringen die gebeuren voor verbeteringen op korte termijn en de investeringen op lange termijn zoals deze voor metro 3.”


metronet

| De werken voor de uitbreiding van metrolijn 3 moeten in 2023 starten. Die zal een rechtstreekse verbinding bieden tussen Bordet en Albert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , metrolijn 3 , MIVB , Beliris

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni