| Simulatiebeeld van het nieuwe Ringfietspad, hier langs de Ring en over de Brusselsesteenweg in Zellik.

Aanleg nieuw 'Ringfietspad' tussen Dilbeek en Zellik van start in 2024

© Belga
27/07/2022

In 2024 start de aanleg van een nieuw fietspad tussen Dilbeek en Zellik, zo heeft Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) bekendgemaakt. Het fietspad maakt deel uit van het Ringfietspad, dat de gemeentes in de noordrand van Brussel met elkaar wil verbinden.

Op dit moment is er geen veilige en vlotte fietsverbinding tussen Dilbeek en Zellik, stelt de minister. De nieuwe fietsweg zal parallel lopen met de Brusselse Ring, tussen de N8 in Dilbeek en de fietssnelweg F212 in Zellik. "Dat zal ervoor zorgen dat fietsers zich hier veel veiliger en sneller kunnen bewegen", zegt minister Peeters.

Deze zomer wordt de studiefase van het nieuwe fietspad afgerond, daarna volgt de opmaak van het definitieve ontwerp. Daarbij zullen ook de op- en afritten op de Ninoofsesteenweg ter hoogte van de Ring worden aangepakt. De aanleg van het fietspad tussen Dilbeek en Zellik is voorzien voor 2024.

20220722_Ringfietspad

| Het tracé van het toekomstige Ringfietspad

Het Ringfietspad, ook wel de 'FR0' genoemd, komt hoger te liggen dan het omliggende landschap. Op bepaalde plekken worden belevingsschermen voorzien, zodat het verkeer niet zichtbaar is voor de fietsers. Dankzij fietsbruggen moeten de weggebruikers zich volledig gescheiden van het verkeer op de Ring kunnen verplaatsen.

Ook in de regio Vilvoorde en Machelen en de regio rond Kraainem, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem wordt de aanleg van het Ringfietspad op dit ogenblik bestudeerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Ringfietspad, zellik, Dilbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni