Aanleg spoorpromenade Elsene stilgelegd

spoorbermpromenade_elsene_verbinding_graystraat_scepterstraat_1380_979px_c_beliris.jpg
© Beliris / MSA-Ney
| Tussen de Graystraat en de Scepterstraat moet een promenade komen in de berm van de spoorweg
© Beliris / MSA-Ney
| Tussen de Graystraat en de Scepterstraat moet een promenade komen in de berm van de spoorweg

De werf voor de aanleg van een promenade langs spoorlijn 161 in Elsene is stilgelegd. Bouwheer Beliris nam die beslissing nadat bleek dat het draagvermogen van de berm te klein was. Het extra studiewerk dat nu nodig is zal de werken extra vertragen.

De aanleg van de promenade staat al lang op de planning. Een eerste deel tussen de Waversesteenweg en de Scepterstraat werd aangelegd in 2017 en ingehuldigd in 2018. Het tweede deel tussen de Scepterstraat en de Graystraat had er in 2020 moeten zijn, maar de werken begonnen pas begin dit jaar.

Er komt nog een extra vertraging bij. Toen het terrein vanaf maart werd klaargemaakt voor de werf werden ook metingen uitgevoerd. Daaruit bleek dat de berm van de spoorweg niet overal stevig genoeg was om de promenade (met een stuk brug) te dragen. Het federale fonds Beliris, dat bouwheer is, besliste daarom om de pauzeknop in te duwen, meldt het op zijn website.

Studiebureaus zullen nu noodgedwongen werken aan een andere versie van het ontwerp. Dat moet lichter zijn dan de oorspronkelijke plannen. Beliris rekent op een verkorte vergunningsprocedure zodat de werf ten vroegste in het najaar heropgestart kan worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?