Akkoord met Infrabel over fietspaden langs spoorlijnen

© BELIRIS
| In Elsene legde Beliris al fietsinfrastructuur naast de sporen aan.
Updated: 19-03-2019 - 14:36

Het Gewest en spoorbeheerder Infrabel sloten eind vorig jaar een akkoord over de aanleg van fietspaden langs spoorwegen.

Dat zegt Pascal Smet (SP.A) in een interview met La Dernière Heure maandag en bevestigt zijn kabinet.

Het princiepsakkoord dateert al van eind 2018 en omvat nog geen concrete plannen.

Het is wel al duidelijk welke trajecten in aanmerking kunnen komen. Het gaat over verschillende delen van lijn 36, waar route 5 van het Fiets-GEN kan komen. Daarnaast moet route 10 van datzelfde fiets-GEN ook lijn 60 gaan volgen. Verder ligt ook de intentie op tafel om fietspaden langs lijn 28 (Fiets-GEN nummer 14) en lijn 26 aan te leggen (Fiets-GEN nummer 12, tussen Moensberg en Delta).

“Het akkoord is belangrijk voor Brusselaars én voor pendelaars,” zegt Smet in het gesprek. “De assen maken verschillende verbindingen mogelijk met andere fietsroutes en met Vlaanderen en Wallonië.”

De centen voor de nieuwe fietsroutes zouden afkomstig zijn van Beliris, het federale investeringsfonds voor Brussel. Beliris investeerde in het verleden al in dergelijke infrastructuur, onder meer in Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?