Boondaalsesteenweg wordt eenrichtingsstraat vanaf 2020

© Google Instant Street View
| Boondaalsesteenweg in Elsene

Van het kruispunt aan de Belvédèrestraat tot de Generaal Jacqueslaan zal de Boondaalsesteenweg vanaf volgend jaar een eenrichtingsstraat zijn. De straat wordt heringericht. "De bedoeling is auto's trager laten rijden en zachte mobiliteit stimuleren."

Het groen-rode college van Elsene wil van de Boondaalsesteenweg een eenrichtingsstraat maken. "Wij gaan die straat van gevel tot gevel herinrichten. Auto's die van het Flageyplein komen zullen alleen in de richting van de Generaal Jacqueslaan kunnen", zegt burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) in Franstalige media.

"Op die manier willen we de schoolpoorten veiliger maken en de autodruk doen afnemen. Het doel is de snelheid van auto's verminderen en zachte mobiliteit stimuleren. De straat wordt ook groener", gaat de burgemeester verder. "Door er een eenrichtingsstraat van te maken komt er ruimte bij voor onder meer voetpaden."

Een studiebureau buigt zich momenteel over dit dossier. Of er parkeerplaatsen zullen sneuvelen, is nog onduidelijk. "Dat wordt allemaal vastgelegd in een participatief proces", aldus Doulkeridis. "We schatten dat de herinrichting 1,5 miljoen euro zal kosten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?