| Metrostation Riga - perronzicht (simulatiebeeld).

Brusselaar legt in petitie pijnpunten van Metro Noord bloot

TDN
© BRUZZ
13/12/2018

Brusselaar Alain Branchey organiseert een petitie tegen metro Noord. Volgens Branchey heeft de nieuwe ondergrondse lijn, die tegen 2030 het Noordstation met Bordet in Evere moet verbinden, veel nefaste gevolgen voor de bewoners in het zuiden van Brussel. "Directe tramverbindingen met het het stadscentrum worden gewoon geschrapt."

In 2030 zal metrolijn 3 Bordet in Evere verbinden met Albert in Vorst, via Schaarbeek en het centrum van Brussel. De tramlijnen 3, 4 en 51 die nu aan Albert onder de grond duiken zullen dat in de toekomst niet meer kunnen en zullen daar eindigen.

Mensen moeten dus mogelijk meer overstappen. Om die reden had de gemeente Vorst zich negatief uitgelaten over de plannen, maar toch werd de bouwvergunning afgelopen zomer afgeleverd. Tot grote ergernis van Brusselaar Alain Branchey, die een petitie opstart tegen Metro Noord.

Door de ingreep verliezen veel mensen uit Vorst en Ukkel hun directe verbinding met het stadscentrum. Ze moeten overstappen en dat zal hun traject langer maken. Er heerst veel onduidelijkheid over de beloofde verlenging van de metro richting het zuiden. Voor de verlenging van tram 7, zodat de terminus verhuist van Vanderkindere naar Albert, zijn nog geen definitieve plannen

"Een van de grote voordelen van de huidige premetrolijnen is dat die verschillende wijken in het Zuiden bedient en samenbrengt in het stadscentrum", aldus Branchey, die in het bankwezen actief is. "Die missie kan Metro Noord nooit volbrengen."

Branchey lijst op dat tramlijnen 4 en 51 nu serieus ingekort worden. Zo eindigt tram 4 in Albert en verliezen gebruikers van die lijn de hele noord-zuidverbinding langs onder andere De Brouckère en het Noordstation. Ook aan de noordelijk haltes van tram 51 (Vlaamsepoort, Belgica, Stadion) wordt niet meer gestopt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , metro Noord

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni