D'Ieteren Group gaat hoofdzetel in Elsene opwaarderen

dieteren.png
De D'Ieteren-vestiging in Elsene.
De D'Ieteren-vestiging in Elsene.

De hoofdzetel van D'Ieteren Group in de Maliestraat in Elsene gaat er in de toekomst anders uitzien. De Belgische importeur en verkoper van merken als Volkswagen en Audi stelt een transformatieproject voor om zijn hoofdzetel klaar te maken voor de toekomst en de roots in Brussel te behouden.

De site in Elsene is al sinds 1906 in het bezit van de familie D'Ieteren en werd geleidelijk uitgebouwd tot een van de belangrijkste vestigingen voor zijn automobielactiviteiten. De site herbergt verschillende showrooms, werkplaatsen voor mechanica en carrosserie en de D'Ieteren Gallery, het museum dat de geschiedenis van de groep vertelt.

De D'Ieteren Group lanceerde een ontwerpwedstrijd voor het transformatieproject. De site moet duurzaam en multifunctioneel zijn. Er moet rekening gehouden worden met de behoeften van de stad in het algemeen en de buurt in het bijzonder, terwijl men trouw blijft aan de geest van het gebouw, ontworpen door architect René Stapels.

Het Britse bureau AL_A kwam als winnaar uit de bus. Zij willen de site en het stadsblok opener maken, naar het beeld van een internationale groep die openstaat voor de wereld. De site zal kantoren, winkels en voorzieningen omvatten en de D'Ieteren Gallery wordt behouden. De garageactiviteiten zullen verhuizen.

"Naarmate onze ondernemingen groeien en veranderen, willen wij garanderen dat onze gebouwen aangepast blijven aan hun noden en aan die van onze medewerkers, klanten en gemeenschappen. We hebben ervoor gekozen om in Brussel te blijven om dit doel te bereiken," vertelt Nicolas D'Ieteren, voorzitter van D'Ieteren Group.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?