E-step parkeren straks verboden rond Grote Markt

Het Josaphatpark, de Unescozone rond de Grote Markt en de Nieuwstraat. Het zijn drie zones waar vanaf deze zomer geen steps meer zullen mogen parkeren.

Enkele maanden geleden las u hier al dat het Gewest aan een plan timmert om de hinder door elektrische deelsteps in te perken. De gemeenten konden voorstellen doen over de zones waar e-steps niet meer zouden mogen parkeren.

Dat gewestplan is nog steeds niet af, maar het is wel al duidelijk dat enkele zones vanaf deze zomer steploos moeten blijven. “De Unescozone rond de Grote Markt zal daarbij zijn, net als het Josaphatpark en de Nieuwstraat,” zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. Als steps er langer dan 24 uur staan, riskeert de stepaanbieder een boete.

De volledige regelgeving over de plaatsen waar steps mogen parkeren zal wellicht pas voor na de zomer zijn. “Maar ook de verkeerscode bepaalt al hoe je een voertuig op het trottoir mag parkeren,” zegt Paemen. “Zomaar een voetpad blokkeren mag niet.”

De Parijse burgemeester Anne Hidalgo besloot recent dat steps niet meer op het trottoir mogen parkeren, een maatregel die het voordeel van de duidelijkheid heeft. Het Brussels Gewest overweegt zo’n verbod niet. Minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) benadrukt net dat het Brussels Gewest een welwillend beleid wil voeren ten opzichte van nieuwe deelplatformen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?