Fietsers niet blij met nieuwe verbindingstrap in Elsene: 'Niet echt handig'

RV
© BRUZZ
09/10/2023

Zaterdag werd een nieuwe trap voor voetgangers en fietsers ingehuldigd tussen de Elsense wijken Scepter en Gray. Maar op X, vroeger Twitter, circuleren verontwaardigde reacties van fietsers op de promenade. De fietsgoot blijkt namelijk erg smal en niet echt handig.

De 450 meter lange promenade, een Beliris-project, werd afgelopen weekend feestelijk onthuld. Maar de fietsgoot komt op sociale media al meteen ter discussie te staan.

Een fietser postte een filmpje op X waarop te zien is hoe die zich een weg naar beneden worstelt langs de steile helling en de erg smalle goot. “Het gaat maar net,” vertelt de fietser, “maar met een bakfiets is dit onmogelijk. Voor een project van 1,6 miljoen euro verwacht je wel beter.”

@ChouDeBrucycle

Volgens Beliris is de trap niet aan te raden voor zwaardere fietsen en bakfietsen. “Voor alle duidelijkheid, de reden dat het een trap is geworden en geen helling, is omdat het hier over een groot hoogteverschil gaat: zeventien meter,” benadrukt Elien De Swaef, woordvoerder van Beliris. “Er was niet genoeg ruimte om een helling te bouwen tussen de twee straten.”

Volgens De Swaef heeft de projectleider de fietsgoot zelf getest. “Maar we hebben akte genomen van de zorgen van de fietsers en dinsdag komt het bouwteam ter plaatse om opnieuw testen uit te voeren,” aldus De Swaef.

Momenteel is er voor mensen met een beperkte mobiliteit of voor zwaardere fietsen geen alternatief voorzien.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni