Halte Bodegem afgeschaft

© Google
| De afgeschafte halte Bodegem ligt te dicht bij de halte Anderlechtsepoort, dus schaft de MIVB ze af.

Vervoersmaatschappij MIVB heeft de halte Bodegem afgeschaft, tussen de Anderlechtsepoort en de halte Lemonnier. Tramlijnen 51 en 82 passeren langs die halte, maar stoppen er dus niet langer.

Op een boogscheut van de drukke halte Anderlechtsepoort, op de Kleine Ring, ligt de tramhalte Bodegem. Of toch tot maandag 25 maart. Sindsdien stoppen de trams van lijnen 51 en 82 er niet meer.

De afstand tussen de twee haltes was te klein, vond de MIVB. De hele Zuidlaan en de Poincarélaan, tussen het Zuidstation en de Ninoofsepoort, worden onder handen genomen. Er komen afgescheiden fietspaden en ook de tramhaltes krijgen een opknapbeurt. De halte Anderlechtsepoort steekt binnenkort in een nieuw kleedje, maar Bodegem moest er dus aan geloven.

Het gebeurt wel vaker dat haltes wegvallen of nieuwe worden aangemaakt, klinkt het bij de vervoersmaatschappij. De MIVB besliste bijvoorbeeld in de jaren 1980 om de halte Sainctelette, onder het gelijknamige plein tussen de haltes IJzer en Ribaucourt, op de metrolijn 2 en 6 niet af te werken. Er loopt op dit moment een haalbaarheidsstudie om die halte alsnog te openen.

Een paar jaar geleden raakte een afschafte halte nog amoureus in het nieuws. De halte Hansen-Soulie in Etterbeek, op de lijnen 7 en 25, moest in 2015 verdwijnen. Eén koppel betreurde de afschaffing, Valérie en Karim wisselden er hun allereerste kus uit. Brengt Bodegem ook zulke verhalen naar boven?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?