| Het Hertogin van Brabantplein kreeg nieuwe verkeerspaaltjes.

Hertogin van Brabantplein heeft er nieuwe verkeerspaaltjes bij

JP
© BRUZZ
11/02/2020

Ze staan naast het zebrapad om voetgangers te beschermen, of om te voorkomen dat automobilisten er parkeren. Het Molenbeekse Hertogin van Brabantplein heeft er sinds begin dit jaar een heel aantal verkeerspaaltjes bij. "De eerste maatregel in een reeks aanpassingen voor de veiligheid," belooft schepen voor Mobiliteit Abdellah Achaoui (PS).

Buurtbewoners klagen al jaren over de slechte staat van het Hertogin van Brabantplaats. Dat werd in 2014 met een beperkt budget opgeknapt, maar is sindsdien snel achteruitgegaan. Automobilisten rijden er te hard en het plein is volgens hen in een parkeerplaats veranderd.

Voor deze meerderheid is het Hertogin van Brabantplaats een prioriteit, zegt schepen Achaoui. Hij plant binnenkort nog een aantal ingrepen te doen die de veiligheid van zwakke weggebruikers verbetert. Zo wil hij bepaalde parkeerplaatsen verwijderen om de zichtbaarheid van aanrijdende auto’s te verbeteren. Ook wil hij wildparkeren op het plein een halt toeroepen en wil hij de veiligheid voor voetgangers verbeteren. In het kader van het lichtplan zal er ook extra verlichting worden geplaatst.

"De problemen op het Hertogin van Brabantplein slepen al lang aan," erkent Achaoui. Naast de aanpassingen die hij in de loop van dit jaar wil doen op vlak van veiligheid, zit Achaoui binnenkort ook samen met minister voor Mobiliteit Elke Van den Brand (Groen) om de invulling van het plein op langere termijn te bespreken. Daar is op dit moment nog niets concreets over bekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Mobiliteit , Stedenbouw , Hertogin van Brabantplaats

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni