Kanaalfietspad werf

| Een werf blokkeert een groot deel van het Kanaalfietspad

Hoogspanningswerken blokkeren Kanaalfietspad tot mei

Tim Gatzios
© BRUZZ
14/03/2018

Fietsers die deze week het Kanaalfietspad aan de Koolmijnenkaai wilden gebruiken werden verrast door een ingrijpende werf. De gewestelijke fietsroute is een van de drukste in heel Brussel. Er wordt gewerkt tot en met mei, daarna wordt het fietspad hersteld.

Het gaat om werken voor de vernieuwing van het Brusselse hoogspanningsnet. Netbeheerder Elia legt nieuwe hoogspanningskabels langs het Kanaal. Eerder werd er al gewerkt in de Molenbeekse Opzichterstraat, ten noorden van het Saincteletteplein.

Kanaalfietspad

| Ter hoogte van het Mima is het fietspad zwaar beschadigd

De werken zorgen voor heel wat hinder: fietsers kunnen de hoofdroute ruim twee maanden niet gebruiken, de Koolmijnenkaai is ook afgesloten voor autoverkeer. Enkel plaatselijk verkeer is nog toegestaan. Fietsers mogen uitzonderlijk wel de rijbaan gebruiken, ook in de tegengestelde richting.

Oker

De aannemer voerde eerder ook al werken uit aan de Henegouwenkaai, tussen de Ninoofsepoort en het Mima. Hij liet het fietspad echter halfslachtig hersteld achter, zoals te zien is op de foto.

Minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) stelt gerust: als de werken volledig achter de rug zijn wordt het hele fietspad vernieuwd. Er komt dan een nieuwe laag okergeel asfalt. Het fietspad wordt zo aangepast aan de nieuwe norm die enkele jaren geleden is ingevoerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Mobiliteit, Economie, Kanaalfietspad, fietspad, hoogspanning, Elia, Koolmijnenkaai

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni