MIVB-chauffeur met corona overlijdt, andere medewerkers krijgen test

© Belgaimage
| De MIVB zou iedereen die aanwezig was bij de protestacties van vorige week willen testen op covid-19.

Een buschauffeur van de MIVB is in de nacht van zondag op maandag overleden. De chauffeur had woensdag positief getest op covid-19. "Tijdens een protestactie eerder deze maand van een gedeelte van de bestuurders, hoofdzakelijk buschauffeurs, was er sprake van samenscholingen in de stelplaatsen," schrijft de MIVB. Om zeker te zijn dat niemand toen besmet geraakte, onderzoekt de MIVB nu de mogelijkheid om medewerkers te testen.

De MIVB werd vandaag, maandag, ingelicht over het overlijden van de buschauffeur van de stelplaats Delta. De 55-jarige man overleed in de nacht van zondag op maandag. Op woensdag 20 mei had hij positief getest op covid-19, maar de MIVB benadrukt dat het nog niet officieel vaststaat dat de man daaraan ook overleden is. Vanwege zijn milde klachten werd hij niet doorverwezen naar het ziekenhuis.

Twee weken geleden waren er verschillende protestacties van chauffeurs die vonden dat er onvoldoende voorzorgsmaatregelen genomen werden om hen te beschermen tegen het coronavirus. "Tijdens een protestactie van een gedeelte van de bestuurders, hoofdzakelijk buschauffeurs, was er sprake van samenscholingen in de stelplaatsen," schrijft de MIVB.

De openbaarvervoermaatschappij wil nagaan of er tijdens die bijeenkomsten geen verdere verspreiding van het virus heeft plaatsgevonden. "De MIVB onderzoekt de mogelijkheid zo snel mogelijk een interne screening te organiseren. Zo wil de MIVB gratis de mogelijkheid bieden aan personen die geen symptomen vertonen, maar die toch gerustgesteld willen zijn, om zich te laten testen."

De MIVB laat weten dat haar gedachten uitgaan naar de familie, naasten en collega's van de man.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?