MIVB en Etterbeek sluiten akkoord over verminderen geluidshinder bij onderhoudswerken

Metrostation Hankar: muurschildering door Roger Somville Metrostation Hankar: muurschildering door Roger Somville
© PhotoNews
| Metrostation Hankar: muurschildering door Roger Somville.
© PhotoNews
| Metrostation Hankar: muurschildering door Roger Somville.

De gemeenteraad van Etterbeek heeft maandagavond de conventie goedgekeurd over de geluidshinder bij onderhoudswerken aan het metronet.

Tijdens het verlengde weekend van 11 november had de gemeente de onderhoudswerken aan de metrosporen ter hoogte van het metrostation Hankar laten stilleggen. Burgemeester Vincent De Wolf (MR) weigerde een afwijking toe te staan op de uurregeling voor werven omdat bij een eerder incident op de site Exobois honderden tonnen ballast werden gestort zonder de omwonenden te verwittigen.

Ondanks een lopende procedure voor de Raad van State zetten de gemeente en de openbare vervoersmaatschappij zich rond te tafel om een oplossing te zoeken, rekening houdend met de belangen van alle partijen. De werken tijdens het paasweekend leidden niet tot geluidsoverlast, zo bleek uit de verklaringen van een Ecoloraadslid die in de buurt woont en uit geluidsmetingen ter plaatse.

In de conventie wordt de weg van contracten gekozen boven afwijkingen op de regelgeving. De MIVB engageert zich om alles in het werk te zetten om bij werken aan trein-, tram- en metrosporen de rust van de omwonenden te verzekeren, en om de werken aan te melden bij de gemeente, waarbij ook de maatregelen om de geluidsoverlast te beperken moeten worden vermeld.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?