MIVB verhoogt frequentie naar ziekenhuizen en zorgcentra

© PhotoNews
| MIVB-bus.

De MIVB past maandag opnieuw haar dienstverlening aan. De frequentie van de Brusselse metro's, trammen en bussen die ziekenhuizen en zorgcentra bedienen, gaat de hoogte in. Bijzondere aandacht gaat ook naar het woon-werkverkeer.

De MIVB besliste vorige week al om haar aanbod te verminderen. Alle metro-, tram- en buslijnen worden wel uitgebaat. Om het aanbod op essentiƫle lijnen te verhogen, kunnen niet-essentiƫle buslijnen onderbroken worden.

De MIVB denkt eraan lijn 33 (die vooral toeristen vervoert) en de weinig gebruikte lijn 72 van en naar de gesloten ULB-campus te sluiten indien nodig. Andere lijnen, naar zorgcentra en ziekenhuizen bijvoorbeeld, kunnen dan frequenter uitrijden.

Geen Noctis meer

Reizigers moeten bovendien geen rekening meer houden met de papieren dienstregeling die uithangt aan de haltes. Die is niet meer up-to-date. De realtime info zal beschikbaar zijn op de wachttijdschermen, via de app en via de website.

De Noctis-bussen zullen vrijdag- en zaterdagavond niet meer rijden, omdat er toch een horecaverbod geldt. De MIVB vraagt haar reizigers ook om de eerder gecommuniceerde maatregelen op het Brusselse openbaar vervoer te respecteren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?