'Scancars' controleren binnenkort in Jette

© parking.brussels
| Een scancar, een ‘slimme’ auto die met één scan kan traceren of automobilisten het parkeerreglement al dan niet respecteren. Binnenkort ook in Jette.

‘Slimme’ auto’s die met één scan kunnen traceren of automobilisten het parkeerreglement al dan niet respecteren, zullen vanaf 16 december vooral in blauwe zones geparkeerde voertuigen controleren. Dat meldt La Dernière Heure.

De scancars vallen al te spotten in de Jetse straten, maar zitten nu nog in testfase. De scancars van parking.brussels ‘scannen’ geparkeerde auto’s om ervoor te zorgen dat bestuurders wel degelijk voor hun parkeerplaatsen betalen en hun parkeerschijf correct gerbuiken.

Via foto's en GPS-coördinaten controleren ze of auto's niet langer dan twee uur op dezelfde locatie geparkeerd blijven. In geval van twijfel zal het bedrijf een controleur bellen die ter plaatse gaat kijken om de situatie op te helderen.

De blauwe schijf in de auto om de twee uur een tijdje naar voren schuiven is bij deze dan ook verleden tijd. De gemeente wil automobilisten erop wijzen dat dat gedoe ook een verkeersovertreding is: niet langer dan twee uur op dezelfde plaats staan is dus de boodschap.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?