Scheepvaart opnieuw mogelijk na verwijdering beschadigde Budabrug

JDK
© BRUZZ
06/01/2023
Updated: 06/01/2023 16.53u

De voorhaven van Brussel is opnieuw bereikbaar voor het scheepsverkeer nadat de vernielde Budabrug deze namiddag werd weggehaald. Wagens moeten nog een aantal maanden omrijden.

Omdat het brugdek volledig verwijderd is, blijft het wegverkeer wel onmogelijk op de Budabrug. In afwachting kunnen automobilisten gebruikmaken van de Van Praetbrug of de Europabrug iets verderop. Het autoverkeer zal moeten omrijden tot de brug helemaal hersteld is.

De Haven van Brussel onderzoekt ook de mogelijkheid om op deze plaats of in de onmiddellijke omgeving een dienst aan te bieden waardoor voetgangers en fietsers het kanaal makkelijk kunnen oversteken. “Bedoeling is om een soort ferryboot in te zetten,” liet directeur-generaal Gert Van der Eeken begin deze week aan BRUZZ weten.

Het beschadigde brugdek wordt per binnenschip vervoerd naar Antwerpen, om daar te worden onderzocht en hersteld. Dit kan weken duren. Het onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de aanvaring is afgerond door de federale politie en komt nu in handen van het Brussels parket.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni