Sterke hinder op MIVB-net door pensioenbetoging

© PhotoNews
| Trams aan de Stefaniatunnel/Poelaertplein.

Om de hinder van de nationale staking op het MIVB-net te verlichten, legt de openbaarvervoermaatschappij een pendeldienst in tussen de haltes Simonis, Rogier en de Brouckère. Twee van de vier metrolijnen rijden. Zeven tramlijnen en zeven buslijnen rijden uit, zij het in lagere frequentie. 

De MIVB laat op sociaalnetwerksite Twitter weten dat door de staking minimum de helft van de voertuigen op de operationele lijnen rijdt, in vergelijking met een normale dag. (zie afbeelding onderaan) 

Metrolijnen 2 en 6 rijden voorlopig niet uit. Daarom legt de MIVB een pendelbus in tussen de haltes Simonis en Rogier-de Brouckère (zie afbeelding) In die haltes kunnen reizigers overstappen op operationele lijnen, zoals tramlijnen 3 en 4 (Rogier) of metrolijnen 1 en 5 (de Brouckère)

Acht van de vijftig buslijnen zijn voorlopig in werking. De MIVB geeft regelmatig updates over de hinder.

De Lijn

Ook de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn verwacht hinder. In Leuven, Oost-Brabant en de Noordrand is voorlopig ruim twee derde van de chauffeurs aan het werk. In het Pajottenland is de hinder wat zwaarder.

Om belangrijke lijnen zo goed mogelijk te bedienen, test De Lijn vandaag het systeem waarbij werkwillige chauffeurs wordt gevraagd om prioritaire ritten voor hun rekening te nemen.

De treinen rijden wel.

MIVB Lijnen Hinder
© MIVB
navette
© MIVB
| De pendeldienst rijdt (ongeveer) op het traject van metrolijnen 2 en 6.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?