Vier spectaculaire ongevallen in Brussel voorbije nacht

© Alertes Contrôles De Police - Infos Bruxelles

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag vonden op Brussels grondgebied vier spectaculaire ongevallen plaats. Dat meldt La Capitale. Eén daarvan gebeurde naar aanleiding van een politieachtervolging.

Het eerste ongeval vond plaats omstreeks 21 uur in Sint-Gillis vlakbij het Zuidstation op het kruispunt tussen de Fonsnylaan en de Zuidlaan. Een jongeman reed aan toegelaten snelheid, maar zag de paal niet die de twee rijbanen van elkaar scheidt. Hij raakte de paal en verloor de controle over zijn voertuig. De man zou niet zwaargewond zijn.

ongeval 1 sint-gillis
© Alertes Contrôles De Police - Infos Bruxelles
| Eerste ongeval in Sint-Gillis

Een tweede ongeval vond rond 22 uur plaats in Sint-Joost-ten-Node, vlakbij de Groenstraat. De chauffeur van een BMW wou ontsnappen aan een politiecontrole en raasde door de Brabantstraat, de Aarschotstraat en andere kleine straatjes aan maar liefst 90 kilometer per uur. Ter hoogte van de Groenstraat werd het voertuig tot stilstand gebracht door de aanrijding met het voertuig van de politie.

De twee passagiers van de BMW konden aangehouden worden, maar de chauffeur kon ontvluchten. Momenteel loopt een zoektocht naar de chauffeur. Volgens Denis Goeman, woordvoerder van het Brussels parket, zou het om een gestolen voertuig gaan. (lees verder onder de afbeelding)

ongeval 2 sint-joost
© Alertes Contrôles De Police - Infos Bruxelles
| Tweede ongeval vlakbij de Groenstraat

Een derde ongeval gebeurde rond middernacht in Haren op de Leopold III-laan. Door de regen zou de chauffeur van het voertuig de controle over het stuur zijn kwijtgeraakt. Hij eindigde met zijn auto tegen een verkeerspaal. Niemand van de vier inzittenden raakte gewond.

ongeval 3 haren
© Alertes Contrôles De Police - Infos Bruxelles
| Het derde ongeval vond plaats in Haren

Tot slot gebeurde er een vierde ongeval tijdens de nacht van zaterdag op zondag in Sint-Gillis op de Charleroise Steenweg ter hoogte van een Ibishotel waar enkele betonblokken een middenberm tussen de rijbanen vormen. Het voertuig reed tegen de middenberm, maar het is voorlopig nog onduidelijk wat daartoe geleid heeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?