Buurtcomité Van Het Oude Sint-Anna voert actie voor een zebrapad

Wijk in Oudergem vraagt al sinds 2009 extra zebrapad en start nu petitie

© BRUZZ
25/10/2021

Al jaren vragen de bewoners van de Oude Sint-Annawijk in Oudergem een extra zebrapad op de Tervuursesteenweg. Ondanks een ontvankelijke aanvraag bij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wachten ze nog steeds op een antwoord van het Brusselse Gewest. Moegestreden start het buurtcomité nu een petitie om de aanvraag kracht bij te zetten.

Waar de Dorpelingenstraat en de Louis Vercauterenlaan samenkomen aan de Tervuursesteenweg in Oudergem, ontbreekt volgens inwoners van de Oude Sint-Annawijk een zebrapad. “Iedereen steekt op deze onveilige plaats de Tervuursesteenweg over,” zegt buurtbewoonster Vandy Bertens aan La Capitale.

Geen prioriteit

Het buurtcomité deed in 2009 al een eerste aanvraag voor een extra zebrapad, maar die bleef onbeantwoord. Daarop richtten de bewoners zich in februari 2020 tot Brussel Mobiliteit. Goed anderhalf jaar later is het nog steeds wachten geblazen. “We hebben nooit antwoord gekregen van Brussel Mobiliteit. Nochtans hebben we de steun van de burgemeester en de schepen van Mobiliteit en Openbare Ruimte,” stelt Bertens.

Ten einde raad start het buurtcomité nu met een petitie om aan te tonen dat er een reële vraag is naar het zebrapad. “Brussel Mobiliteit heeft de aanvraag wel degelijk goed ontvangen. We plannen het project op middellange termijn omdat er andere prioritaire projecten lopen zoals het wegwerken van ongevalgevoelige zones,” laat woordvoerster Camille Thiry weten aan La Capitale.

De petitie telt intussen 182 handtekeningen. De bewoners hopen dat dit hun aanvraag zal versnellen. “Een zebrapad vraagt maar een beetje verf, dat lijkt ons geen overdreven vraag. Het gaat hier om onze veiligheid en die van onze kinderen,” klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem , Mobiliteit , zebrapad , Buurtcomité Van Het Oude Sint-Anna , Tervuursesteenweg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni