Brussel-Stad en Elsene enthousiast over de oproep ULB en VUB voor meertalige scholen

© PhotoNews
| "Meertalig onderwijs zou in een stad als Brussel een evidentie moeten zijn," aldus Ans Persoons (Change.Brussels), Schepen voor Nederlandstalig Onderwijs.

De VUB en ULB lanceerden een oproep om werk te maken van meertalig onderwijs in Brussel. De Stad Brussel is alvast gewonnen voor het idee. Eerder bleek al dat het Koninklijk Atheneum van Etterbeek en het Franstalig atheneum Jean Absil nu al nadenken over een verregaande samenwerking rond meertalig onderwijs

Een concreet plan is er nog niet, wel willen de twee universiteiten steun en medewerking verlenen als er zo'n school zou komen.

Het bestuur van Brussel-Stad wil nu mee op de kar springen.

"In het meerderheidsakkoord van de Stad Brussel is er veel aandacht voor uitwisseling tussen de culturen en gemeenschappen en het aanleren van talen, en stellen we voor om immersieonderwijs te ontwikkelen. Meertalig onderwijs gaat nog een stap verder dan immersieonderwijs, en de Stad Brussel wil die stap graag meteen zetten," klinkt het in een persbericht.

Schepen van Nederlandstalig Onderwijs Ans Persoons (Change.Brussels) laat weten dat het de bedoeling is om snel samen te zitten met de universiteiten om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Ook de gemeente Elsene bood zich dinsdag aan als kandidaat voor een meertalige school op haar grondgebied. Elsene nodigt de rectoren van VUB en ULB uit voor een gesprek over een mogelijke vestigingsplaats.

Meertaligheid

Brussel is officieel een tweetalige stad, maar als internationale hoofdstad worden er nog honderden andere talen gesproken. BRUZZ volgt voor je op hoe inwoners en instanties daarmee omgaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?