Buurtbewoners klagen over werfoverlast school Gallait

Updated: 20-08-2019 - 13:02

De bouwwerken voor de Nederlandstalige school op de Gallaitsite in Schaarbeek zijn nog maar net gestart, maar veroorzaken volgens de buurtbewoners nu al ongemakken. Ze hadden al een klacht ingediend bij de Raad van State, maar vragen door die overlast om de uitspraak te versnellen.

De buurtbewoners klagen over slecht beheer van de werf, aangezien een aantal werken gepland staat tijdens het weekend en ’s avonds in de week, schrijft BX1. "Het is hier echt oorlogsgebied," zegt buurtbewoner Joop Haesen aan BRUZZ. "Er vallen gewoon muren in de omliggende tuinen. We moeten elke dag de politie bellen."

Bovendien stellen buurtbewoners zich vragen bij de aanwezigheid van asbest in enkele van de afgebroken gebouwen. De ondernemer bevestigt echter dat alle wettelijke procedures omtrent het verwijderen van het asbest netjes werden opgevolgd.

Verzet tegen school

De geplande Gallaitschool zorgt al langer voor conflict. De buurtbewoners vinden het project namelijk te groot voor de wijk. Eerder leidden klachten zelfs tot een negatief advies van de gemeente, waardoor de bouwvergunning vertraging opliep.

In mei 2019 keurde de Brusselse regering de bouwaanvraag toch goed, waardoor de werken aan het begin van de zomer konden starten. Maar enkele buurtbewoners zijn begin juli toch nog in beroep gegaan bij de Raad van State.

Uitspraak versnellen

De procedure is niet opschortend dus de werken konden gewoon starten. Over vijf maanden zou de Raad van State uitspraak doen, maar door de bijkomende werfhinder vragen de buurtbewoners om de procedure te versnellen. Of de Raad van State daarop in gaat, is nog niet beslist.

Correctie: de buurtbewoners waren al eerder naar de Raad van State getrokken tegen de plannen voor de Gallaitschool. Ze zijn dus niet door de werfoverlast naar de Raad van State gegaan, zoals eerder vermeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?