Brussel-Stad: ‘Mandatenkadaster nog voor de zomer weer online’

SN
© BRUZZ
14/06/2018

De lijst met nevenmandaten in Brussel-Stad was offline gehaald, zo blijkt uit het onderzoek naar transparant bestuur in Brussel. Maar de Stad belooft nu het kadaster weer online te zetten voor de zomervakantie.

Brussel-Stad reageert op het recente onderzoek naar transparantie in het Gewest: “Het kadaster van de mandaten van de Stad Brussel wordt nog voor de zomervakantie online geplaatst. We leggen er de laatste hand aan," zo klinkt het in een persbericht.

"Brussel-Stad heeft een hervorming doorgevoerd, om het aantal mandaten te verminderen. Dat werk is nu afgerond. Nu verzamelt de stad alle informatie voor het nieuwe kadaster."

Bedoeling is dat iedereen op de website van de stad kan zien wie welke positie bekleedt, en alle mandatarissen kan terugvinden die rechtstreeks verbonden zijn aan Brussel-Stad.

De stad herinnert eraan dat ze 449 mandaten en 7 vzw’s heeft afgeschaft sinds juli 2017.

Hoe transparant is het beleid?

De Brusselse overheden lappen de nochtans wettelijk verplichte openbaarheid van bestuur geregeld aan hun laars. De oppositie, het gerecht, noch de media lijken in staat om daar veel tegen in te brengen. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek, Hoe transparant is het beleid?, Transparantie, mandatenkadaster

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni