| Archiefbeeld

Commissie Brusselse brandweer hoort regeringsleden op 19 juni

© Belga
15/05/2018

De bijzondere commissie van het Brussels parlement die de werking van de Brusselse brandweer nader bekijkt, krijgt eindelijk de documenten waar ze de brandweer al maanden om vroeg. Daarna kan ze de opeenvolgende bevoegde staatssecretarissen en ministers op 19 juni horen. Zo is dinsdagnamiddag in de commissie beslist.

De bijzondere commissie schorste in maart haar werkzaamheden op omdat ze de notulen van de directiecomité niet mocht consulteren van de pompiers. Volgens de brandweer bevatten die gegevens die onder de bescherming van de privacy vallen.

Om hieraan te verhelpen, wilde de brandweer bepaalde documenten slechts onder strikte voorwaarden raadpleegbaar maken. Ze vroeg ook het advies van de Commissie voor Toegang tot Bestuursdocumenten, maar die verklaarde zich onbevoegd. Een huishoudelijk reglement die de toegang regelt, is dinsdag nu goedgekeurd.

De documenten zullen vanaf volgende week geraadpleegd kunnen worden. De commissieleden hebben dan nog enkele weken tijd om de zitting waarop de bevoegde ministers en staatssecretarissen gehoord worden voor te bereiden. Ze beginnen bij Robert Delathouwer (SP.A) en eindigen met de huidige staatssecretaris Cécile Jodogne (Défi).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , bijzondere commissie , brandweer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni