Kandidaat-voorzitters Open VLD kruisen vrijdag de degens

20190821 ZOOM Els ampe BRUZZ ACTUA 1672 20190821 ZOOM Els ampe BRUZZ ACTUA 1672
© Photonews
| Els Ampe uit Laken doet een gooi naar het voorzitterschap van Open VLD.
© Photonews
| Els Ampe uit Laken doet een gooi naar het voorzitterschap van Open VLD.

De vier kandidaat-voorzitters bij Open VLD Els Ampe, Egbert Lachaert, Stefaan Nuytten en Bart Tommelein gaan vrijdag 15 mei om 20 uur met elkaar in debat in de Melsensstraat, het hoofdkwartier van de Vlaamse liberalen. De kandidaten zullen daarbij de afstandsregels respecteren en het debat zal enkel online te volgen zijn.

Normaal gezien had de opvolger van Rutten al bekend moeten zijn. Maar als gevolg van de coronacrisis besliste de partij op 19 maart om de pauzeknop in te drukken en de voorzittersverkiezingen even uit te stellen. Intussen werd de procedure opnieuw opgestart en werd ook de campagne hervat.

Vrijdag 15 mei gaan de vier kandidaten een laatste keer met elkaar in debat. Dat debat wordt georganiseerd vanuit de Melsensstraat in Brussel. Het debat zal onder meer te volgen zijn via Facebook en de partijwebsite van de partij. Politicoloog Nicolas Bouteca modereert het debat.

Uitsluitsel eind mei

Vanaf maandag 18 mei 10 uur kunnen alle stemgerechtigde leden hun stem uitbrengen. Dat kan tot vrijdag 22 mei 12 uur. Door de coronamaatregelen is het stemmen op 110 fysieke stemlocaties geschrapt. Stemmen kan digitaal of telefonisch.

Vrijdagnamiddag 22 mei zal de uitslag van de eerste ronde bekendgemaakt worden. Heeft geen van de kandidaten een absolute meerderheid, dan volgt een tweede ronde van vijf dagen. Die start op maandag 25 mei om 10 uur en loopt tot 29 mei om 12 uur.

Uiterlijk eind mei weten we dus wie de komende jaren - een voorzittersmandaat duurt in principe vier jaar - aan het hoofd zal staan van de Vlaamse liberalen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?