Catherine Moureaux, lijsttrekker voor PS/SP.A in Sint-Jans-Molenbeek

| Catherine Moureaux (PS) schiet met scherp op de PTB-PVDA.

Moureaux: ‘De PVDA stelt de Molenbekenaars teleur’

EDB
© BRUZZ
27/10/2018

Catherine Moureaux (PS) ontkent dat haar partij geen garanties wil geven over goed bestuur. Volgens haar is het de PVDA-PTB die nu heel wat mensen teleurstelt door uit de coalitieonderhandelingen te vertrekken. “Eerst zeggen ze ja, dan plots nee. En dat zonder enige reden.”

“Ik heb geen enkele van de eisen van de PVDA-PTB geweigerd,” zegt Moureaux in een interview met L’Echo. “Als zij anders beweren, dan zijn dat leugens.”

Naar eigen zeggen is Moureaux teleurgesteld dat ze er niet in slaagde een linkse meerderheid op poten te zetten. “Misschien ben ik naïef geweest,” aldus Moureaux. “We hebben samengezeten met Ecolo en de PVDA-PTB en hebben goede, inhoudelijke discussies gevoerd. Maar plots is er iets verschoven en kwamen beide partijen met hun politieke spelletjes aandraven.”

Cinema

De PVDA-PTB en Ecolo beschuldigen de PS ervan niet te willen erkennen in het verleden fouten te hebben gemaakt. Maar dat is volgens Moureaux niet wat er aan de hand is.

“De PVDA-PTB, c’est du cinéma,” aldus Moureaux. “Ik ben naïef geweest door te denken dat de PVDA-PTB effectief bestuursverantwoordelijkheid wou opnemen. Maar net als in Charleroi komt er niets van in huis.”

Volgens Moureux heeft de PVDA-PTB maar één agenda en dat is een nationale. “Zij zijn al bezig met de verkiezingen van 2019 en ze doen dat ten koste van de Molenbekenaars.”

Eerder deze week voorspelde politicoloog Pascal Delwit (ULB) al een communicatieoorlogje rond wie verantwoordelijk is voor het mislukken van de onderhandelingen. Op haar Facebookpagina maakte de PS-afdeling van Sint-Jans-Molenbeek alvast gewag van het verstrekken van onvolledige documenten door de PVDA-PTB. (zie hieronder)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Politiek, Catherine Moureaux, PVDA-PTB, coalitieonderhandelingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni