20181115 Brussels minister van mobiliteit Pascal Smet (PS)

| Brussels minister van mobiliteit Pascal Smet (SP.A) kwam in de Commissie Begroting van het Brussels Parlement kort terug op de problematiek rond het Noordstation.

Pascal Smet hekelt 'slecht theater' van De Lijn

TDN
© BRUZZ
27/11/2018

Pascal Smet (SP.A) is niet te spreken over de beslissing van De Lijn om niet langer halt te houden in het Noordstation. De Brusselse minister van Mobiliteit ergert zich aan het theaterstukje van de vervoersmaatschappij. "Wat maandag gebeurd is, is onaanvaardbaar. Er spelen duidelijk andere politieke belangen."

De SP.A-minister kreeg maandagavond in de Commissie Infrastructuur van het Brussels Parlement een onvermijdelijke vraag over het heet hangijzer. "Vastgoedmakelaars gaan toch niet voor op de reizigers?", vroeg Cieltje Van Achter (N-VA), verwijzend naar de aanslepende verkoop van het CCN-gebouw. Van Achter is partijgenote van Ben Weyts, die als Vlaams minister voor Mobiliteit de beslissing van De Lijn mee steunt.

"Het hele gedoe is een slecht stukje theater van De Lijn", antwoordde Smet. "Wat maandag gebeurd is, is onaanvaardbaar. Die cinema is echt niet nodig. Daar spelen duidelijk andere politieke agenda's. Het spierballengerol en de grote taal; het is allemaal grote cinema."

'Groot risico voor de reizigers'

De minister wil de bussen van De Lijn zo snel mogelijk terug naar het Noordstation halen. "Dat is in het belang van de reiziger", aldus Smet. "Onze verantwoordelijkheid beperkt zich tot de busroutes. Maar we proberen alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. Verder laat ik er me niet over uit."

BRUZZ vernam dat zowel de eindhalte aan het BNP Paribas-gebouw als de rustplaats van de chauffeurs op de busstrook in de Vooruitgangstraat illegaal zijn. Het Gewest gaf immers geen goedkeuring daarvoor. "De Lijn neemt een groot risico met betrekking tot de veiligheid van de reizigers", waarschuwde Smet.

In het BRUZZ-radioprogramma Shout Out ontkende de CEO van De Lijn, dat de tijdelijke verhuis uit het Noordstation politiek ingegeven. “We hebben die beslissing zelf genomen,” zei Roger Kesteloot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Politiek , De Lijn , Pascal Smet , Noordstation

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni