Jean-Luc Vanraes (Open VLD)

Vanraes reageert: 'Ik word systematisch zwart gemaakt'

BVR
© BRUZZ
28/04/2018

"Dit hele verhaal kwam vorig jaar al in de pers." Zo reageert Jean-Luc Vanraes (Open VLD) op de hernieuwde hetze rond zijn vergoeding als ondervoorzitter van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij (GIMB). "Blijkbaar hebben sommige personen er belang bij me systematisch in een kwaad daglicht te stellen."

Zaterdag bracht De Tijd uit dat het loon van Vanraes nog hoger is dan eerst gedacht: 286.000 in plaats van de 229.000 euro waarvan eerst sprake. Hij verdient daarmee 50.000 meer dan premier Michel (MR). En dat is dan nog zonder een reeks extra voordelen waarmee hij aan 310.000 euro in totaal komt.

"ik heb een nettoloon van 9.100 euro per maand, een bedrijfswagen en maaltijdcheques", reageert Vanraes bij BRUZZ. "Telefoonkosten in het kader van mijn functie als voordelen in natura aanrekenen lijkt me al te gortig. Ik heb trouwens zelf mijn gsm betaald."

Ook over het hoge loon is Vanraes formeel. "Ik heb het parlement vervroegd verlaten en heb het contract getekend dat men mij voorstelde. Dit contract werd vastgelegd door een remuneratiecomité waar ik geen lid van ben, en is conform de lonen in het bedrijf en dat van mijn voorgangers."

Telefoonkosten in het kader van mijn functie als voordelen in natura aanrekenen, lijkt me al te gortig. Ik heb trouwens zelf mijn gsm betaald."

Jean-Luc Vanraes, ondervoorzitter GIMB

Vanraes stelt vast dat dit dossier opnieuw ter sprake komt, terwijl het vorig jaar al eens is uitgespit - weliswaar met een loon dat toen lager geschat was dan het in werkelijkheid is. "Blijkbaar hebben sommige personen er belang bij me systematisch in een kwaad daglicht te stellen."

Vanraes kon niet kwijt wie die personen kunnen zijn. Tegenstand uit politieke hoek is alvast niet uitgesloten. Vanraes komt opnieuw op voor de gemeenteraadsverkiezingen in Ukkel. Daar was hij eerder OCMW-voorzitter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Ukkel , Politiek , vergoeding , gimb

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni