Verkeerschaos Reyers: Schaarbeeks burgemeester wil overleg met minister Smet

© PhotoNews
| Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (DéFi).

Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) vindt dat de communicatie naar de automobilisten toe te wensen overlaat en roept op tot overleg. Minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) vindt de kritiek van Clerfayt onterecht. "We voeren al wekenlang campagne," klinkt het.

"Ik ben erg boos. Maandagmorgen was de situatie aan het Reyerscomplex een verschrikking. Verschillende inwoners en weggebruikers uit Schaarbeek getuigden dat ze na een uur van blokkages op hun route rechtsomkeer hebben gemaakt. We weten al maanden dat de werken gebeuren, maar de situatie wordt opnieuw slecht beheerd. De automobilisten werden niet goed geïnformeerd", aldus burgemeester Clerfayt.

Overleg

Om de communicatie van de werken aan het Reyerscomplex te verduidelijken en op elkaar op te stemmen roept Clerfayt op tot een overleg met het gewest en de betrokken actoren. Dat het verkeer van de grote assen omgeleid wordt via kleinere straten vindt Clerfayt bovendien een slecht idee.

"Er is een duidelijk communicatieprobleem van het gewest naar de weggebruikers en de lokale autoriteiten toe. We nemen regelmatig deel aan vergaderingen over dit enorme project, maar we krijgen slechts halve informatie. We moesten op lokaal niveau verantwoordelijkheid nemen om onze wijken in Schaarbeek, Evere en zelfs Woluwe niet te laten verstikken", stelt Clerfayt.

'Betreuren communicatie Clerfayt'

Minister van Mobiliteit Smet (SP.A) laat weten dat hij de woorden van Clerfayt betreurt. "We voeren al wekenlang campagnes via onder andere sociale media, radiospots en borden op de E40 en de Ring om chauffeurs te informeren," zegt zijn woordvoerder Mathias Dobbels.

"Bovendien zit Clerfayt zelf in het begeleidingscomité van de werken, en heeft dus zelf de plannen vormgegeven," gaat hij verder. "Volgende week vindt er een grote evaluatievergadering plaats met de lokale besturen, maar dat wil niet zeggen dat we tot dan wachten met maatregelen."

Brussel Mobiliteit verwacht dat de situatie zich in de komende week zal stabiliseren. "Meestal hebben autobestuurders een week nodig om te wennen aan een nieuwe situatie," klinkt het daar.

Omleidingsroutes via grote assen en alternatieven vind je in dit stuk van BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?