VGC voorziet 220.000 euro voor zeven organisaties

1631 Volta 1631 Volta

Het VGC-college maakt 220.000 euro vrij voor 7 Brusselse organisaties. Op het lijstje staan een aantal nieuwkomers zoals muziekhuis Volta en het jeugdvoetbal van BX Brussels, maar ook projecten die al gesteund werden krijgen een extra duwtje in de rug.

Concreet krijgt Volta een subsidie van 30.000 euro voor de uitbouw van hun repetitieruimtes. Het Anderlechtse huis heeft twaalf plaatsen voor jonge bands.

Nog twee andere projecten in Anderlecht krijgen geld van de VGC, op initiatief van bevoegd minister Pascal Smet (SP.A). Anderlecht Tennis wil een van haar buitenterreinen ombouwen tot een aantal padelvelden. Padel is een snelgroeiende sport die het midden houdt tussen squash en tennis. Ook de ontmoetingsplaats Micro Marché krijgt voor het eerst fondsen van de VGC.

De sociaal inclusieve circusschool Circus Zonder Handen krijgt van de VGC een financiële ondersteuning van 25.000 euro om in te tekenen in het nieuwe circusdecreet. Twee andere sportverenigingen worden ook ondersteund.

Sociaal-sportieve loopclub Les Gazelles de Bruxelles ontvangt een werkingssubsidie van 35.000 euro, en de jeugdopleiding van BX Brussels, de voetbalclub van Vincent Kompany, krijgt voor de eerste keer subsidies. Tot slot worden ook extra fondsen voorzien voor het Brusselse crowdfundingplatform Growfunding.

Steeds meer budget voor cultuur, jeugd & sport

"Op het kabinet wordt al enkele jaren meer budgetruimte gecreëerd voor cultuur, jeugd en sport", klinkt het op het kabinet van minister Smet. Uit cijfers die BRUZZ kon inkijken, blijkt dat het budget voor Jeugd sinds 2014 van 3,5 miljoen naar 4 miljoen steeg. Voor de bevoegdheid Sport kwam er op een startbudget van 1.8 miljoen nog eens 750.000 euro bij.

Daardoor kunnen sommige organisaties nu voor de eerste keer, of extra gesubsidieerd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?