100 extra opvangplaatsen voor transitmigranten in Porte d'Ulysse

© Google
| In deze kantoorgebouwen in Haren zit opvangcentrum La Porte D'Ulysse.

La Porte d’Ulysse, het centrum dat opvang biedt aan transitmigranten, krijgt er 100 plaatsen bij. Die zijn nodig om mensen op te vangen die vandaag nog buiten slapen rond het Maximiliaanpark en het Noordstation.

Dat schrijft Le Soir en het kabinet van bevoegd minister Alain Maron (Ecolo) bevestigt het nieuws. Het totaal komt zo op 450 opvangplaatsen voor transitmigranten.

De extra capaciteit was al een tijdje gepland en is nodig om het aanzienlijke aantal mensen dat vandaag geen onderdak vindt op te nemen. Vooral in en rond het Maximiliaanpark slapen heel wat migranten die op doortocht zijn naar het Verenigd Koninkrijk vandaag buiten.

Mehdi Kassou, woordvoerder Plateforme d'hébergement citoyenne

“Onze ploegen doen regelmatig een ronde ’s morgens. Ze tellen dan tussen de 90 en de 140 mensen die buiten slapen,” vertelt Mehdi Kassou van het Burgerplatform voor steun aan Vluchtelingen.

De Brusselse gemeenteraad keurt vanavond ook opnieuw een verlenging met twee maanden van het huurcontract voor la Porte d’Ulysse goed.

De zoektocht naar een definitieve plek voor de opvang van transitmigranten gaat ondertussen verder. Een mogelijk piste zijn de voormalige lokalen van Be TV op de Leuvensesteenweg in Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?