Actievoerders ‘sprakeloos’ over parkingbeslissing

© tvbrussel
© tvbrussel

De actievoerders die zich tegen de ondergrondse parking onder het Vossenplein verzetten zeggen dat ze sprakeloos zijn over de manier waarop de Brusselse gemeenteraad het protest naast zich neerlegt.

De Brusselse gemeenteraad keurde maandagavond de beslissing goed om vier nieuwe ondergrondse parkings aan te leggen in de Vijfhoek en een vijfde uit te breiden. De beslissing werd meerderheid (PS-SP.A-MR-Open VLD) tegen oppositie genomen, tijdens een woelige zitting waarop honderden tegenstanders opdaagden.

De actievoerders, die de voorbije dagen minstens 15.000 handtekeningen verzamelden tegen het project, zijn verbluft dat er geen rekening werd gehouden met het protest.

“Wij van 'We Love Jeu de Balle' zijn behoorlijk sprakeloos over de manier waarop de meerderheid in de Brusselse gemeenteraad vandaag de stem van het volk compleet naast zich neer heeft gelegd”, luidt het in een communiqué.

“Om de burger meer inspraak en een betere inkijk te geven in de materie, nodigen wij mevrouw Ampe hierbij uit tot een publiek debat over het onderwerp.”

De actievoerders nemen ook afstand van het gewelddadige optreden van sommige burgers die naar de gemeenteraad afzakten. Twee werknemers van de Stad raakten immers gewond. “Wij plannen verdere acties in de toekomst, die op een creatieve, niet gewelddadige en legale manier deze urbanistische schande aan de kaak zullen stellen.”

Ampe: ‘Misverstanden over Vossenplein’
Schepen Ampe benadrukt nog eens dat er misverstanden circuleren over het Vossenplein. De markt zal blijven bestaan en de ondergrondse parking biedt meteen een oplossing voor de bestelwagens van de markt.

De nieuwe parkeerplaatsen compenseren volgens de schepen de bovengrondse parkeerplaatsen die verdwijnen in de voetgangerszone.

Tv brussel live van op de gemeenteraad

Vossenplein

De Stad Brussel plant een ondergrondse parking onder het Vossenplein. De parking is een van de vier nieuwe parkings in de Vijfhoek, die voor bijkomende parkeerplaatsen moet zorgen in het centrum. Buurtbewoners, handelaars en marktbezoekers zijn er niet gerust in. U leest er alles over in ons dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?