Actrice gaat confrontatie aan met seksueel intimiderende buurman

© Victoria Jadot
| Victoria Jadot in het filmpje op haar Instagram.

Wanneer de buurman van de Molenbeekse actrice Victoria Jadot (22) haar bedenkelijke berichten stuurt, besluit ze hem met zijn gedrag te confronteren. De kerel had haar uitgenodigd voor een bezoekje aan zijn studio. Over zijn intenties laat hij niet de minste twijfel bestaan: een 'hete pik' zou haar opwachten.

Omdat een eerste ‘nee’ niets oplevert, confronteerde Jadot hem persoonlijk met zijn wansmakelijke gedrag, meldt Het Laatste Nieuws. In een filmpje op Instagram schetste ze eerst de lastige situatie. Haar kot bevindt zich op het gelijkvloers, het raam van haar kamer geeft uit op de straat. Omdat ze toch even frisse lucht wilde, had ze het venster op een kier gezet.

Haar overbuurman zag zijn kans schoon om een stuk papier op haar bureau achter te laten. “Contacteer mij alstublieft, ik ben je buurman en je bevalt me wel”, stond er te lezen. “Gisteren heb ik door jou niet kunnen slapen. Ik woon recht tegenover jou, in het huis met nummer 59.”

De actrice maakte hem met een briefje duidelijk dat ze geen interesse had, maar enkele dagen later krijgt ze toch een sms. “Ik heb niets meer van je gehoord, nochtans zit hier een hete pik op jou te wachten. Dit is je kans, profiteer ervan. Je bent altijd welkom, ik woon alleen in mijn studio.”

Confrontatie

Jadots vrienden reageren op verschillende manieren. Ofwel minimaliseerden ze de zaak door te beklemtonen dat hij een sukkel was. “Het valt toch nog mee, hij weet gewoon niet beter”, klonk het dan. Ofwel raadden ze haar aan de zaak niet op de spits te drijven. “Let toch maar een beetje op, doe je deur op slot en slaap niet alleen. Zoiets kan snel escaleren.”

Jadot besluit om toch de confrontatie aan te gaan. Met haar gsm nam ze stiekem het gesprek op. De video met het geluidsfragment is intussen al meer dan 1,4 miljoen keer bekeken. De actrice laat hem weten dat zijn ‘versierpoging’ niet door de beugel kan. “Die degoutante opmerking, daar zijn vrouwen niet mee gediend. Maar het is niet mijn taak om je op te voeden, ik heb wel iets beters te doen. Aanvaard gewoon mijn afwijzing," klinkt het onder meer.

Aan het einde van het filmpje zit Jadot weer in haar eigen woning. “Ik wil mijn raam kunnen blijven opendoen, want ik ben geen slachtoffer. Ik ben geen prooi”, benadrukt ze. “Wij moeten als vrouw niet bezig zijn met trucjes om onszelf beter te beschermen, het is aan die gasten om betere manieren te leren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?