Anderlechtse Haard wil beheer parkings sociale woningen uitbesteden

© Belgaimage
| Woonwijk Peterbos in Anderlecht.

Sociale huisvestingsmaatschappij Anderlechtse Haard wil het beheer van de parkeerplaatsen van een aantal sociale wooncomplexen toewijzen aan een privébedrijf. Op vijf jaar tijd hoopt de maatschappij op 200.000 euro extra inkomsten door de verhuur van parkeerplaatsen.

Het beheer van drie parkeerzones rond de Anderlechtse sociale woningen moet binnenkort worden overgedragen aan een privébedrijf. De raad van bestuur van de Anderlechtse Haard moet die beslissing nog goedkeuren, maar voorzitter Lotfi Mostefa (PS) bevestigt aan La Capitale dat dat de bedoeling is.

“We denken na over dit project. We willen het beheer van de parkings uitbesteden, want dat is onze core business niet”, zegt Mostefa. “Door dat te doen kan een deel van het personeel zich bezighouden met andere zaken.”

In totaal gaat het om zo’n 230 parkeerplaatsen op drie sites: aan de Weeshuisstraat, Peterbos en aan de Lenniksebaan. Daar is parkeren vandaag nog gratis, maar met het nieuwe beheer zullen de bewoners zestig euro per maand moeten betalen voor een vaste parkeerplaats. Die prijs wordt door de Anderlechtse Haard gerechtvaardigd, omdat het aanbod nu kleiner is dan de vraag en een parkeerplaats vinden vaak moeilijk is.

Extra inkomsten

Op vijf jaar tijd moet het verhuur van die parkeerplaatsen voor ongeveer 235.000 euro extra inkomsten zorgen. “Het wordt nog een strijd om ervoor te zorgen dat de huurders van de Anderlechtse Haard niet te veel zullen betalen”, aldus Mostefa nog.

Wellicht wordt BePark het bedrijf dat het beheer van de parkeerplaatsen zal overnemen. Het privébedrijf beheert al een vijftigtal parkings en parkeerzones in Brussel en is verantwoordelijk voor iets minder dan vijftig parkeerzones aan sociale woningen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?