Belgian Beer World opent twee maand later dan gepland in de Beurs

© Belga - BRUZZ
17/08/2023

Op zaterdag 9 september, gaat in de Beurs bezoekerscentrum Belgian Beer World van start, een museum gericht op de Belgische biercultuur. Oorspronkelijk zou de Beurs 1 juli al de deuren openen voor Belgian Beer World. Waarom de opening twee maanden werd uitgesteld, is niet duidelijk.

Eerst vindt nog de 23ste editie van het Belgian Beer Weekend plaats. Van vrijdag 1 tot zondag 3 september stellen kleine en grote brouwerijen een 400-tal bieren voor aan het publiek op de Grote Markt. De toegang is gratis, maar voor de degustatie van de bieren - in speciale proefglazen - moet wel worden betaald. Alles samen zullen 49 brouwers er hun creaties voorstellen.

Een week later wordt het Beursgebouw omgeturnd in een heuse biertempel, of een interactief ervaringscentrum, zoals de organisatie van Belgian Beer World het omschrijft.

Multisensorisch

In Belgian Beer World komt het erfgoedaspect van de Belgische biercultuur aan bod, maar ook wordt het brouwproces in detail uitgelegd, met "multisensoriële ateliers" die bezoekers de kans moeten geven de vele aroma's en smaken in bier te ervaren. De invloed van het Belgische bier in het buitenland - want geëxporteerd naar alle uithoeken van de wereld - vormt een ander hoofdstuk.

Aan het einde van de "zowel authentieke als hightechervaring" zullen de bezoekers terechtkunnen in de rooftopbar die op het dak van de Beurs wordt ingericht, op een terras van 350 vierkante meter groot. Met het ontwerp van Belgian Beer World was een budget van 10 miljoen euro gemoeid.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni