Bommelder Le Soir ‘was dronken en heeft spijt’

© brusselnieuws.be
13/01/2015

Thierry C., de 53-jarige man die zondagavond in Moeskroen werd opgepakt na een valse bommelding bij de krant Le Soir, moet zich op 6 februari voor de correctionele rechtbank verantwoorden. Hij zegt dronken geweest te zijn toen hij het telefoontje pleegde, en zit 'erg verveeld' met de zaak.

Dat meldt het Brusselse parket.

Bij zijn verhoor door de Brusselse politie heeft de man verklaard dat hij dronken was toen hij de bommelding deed en dat hij nu “erg verveeld” zit met de zaak, zegt het openbaar ministerie. Hij zegt “nooit slechte bedoelingen gehad te hebben”.

Zondag belde de man naar Le Soir, identificeerde zich, en dreigde ermee de redactie op te blazen. Hij verweet de krant dat die door haar berichtgeving over de aanslagen in Frankrijk extreem rechts de wind in de zeilen gaf en zich lasterlijk had uitgelaten over de Maghrebijnse gemeenschap.

C. kreeg in 2004 nog de gunst van de probatie-opschorting voor een bom die hij in 1999 daadwerkelijk liet ontploffen voor de Brusselse lokalen van het toenmalige Vlaams Blok. Die veroorzaakte enkel lichte materiële schade.

Charlie Hebdo

De aanslag op de redactie van Charlie Hebdo slaat ook in Brussel in als een bom. In ons dossier leest u er alles over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Charlie Hebdo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni