Bommelding Le Soir: verdachte opgepakt

De redactie van de krant Le Soir in de Koningsstraat is zondag urenlang ontruimd na een bommelding. De melder zei dat de berichtgeving omtrent Charlie Hebdo extreem-rechts in de kaarten speelt. Het parket meldt dat een verdachte ondervraagd wordt.

Het bomalarm werd zondagavond rond 20 uur opgeheven.

Iets na half drie belde een man naar de redactie van Le Soir. ''Het gaat knallen op jullie redactie. Jullie nemen ons niet serieus'', zei de man. De beller identificeerde zichzelf en zei dat hij vanuit extreem-linkse overtuigingen handelde. Hij viseerde de krant omdat ze volgens hem met de berichtgeving over de aanslagen in Frankrijk extreem-rechts zou voeden.

Het zou vermoedelijk gaan, meldt Le Soir op haar website, om de ex-drukker Thierry Carreyn (53), die in 1999 al eens gearresteerd werd omdat hij een bom had gelegd voor de kantoren van het toenmalige Vlaams Blok. Een telefooncel explodeerde toen. Er wordt ook nog gezocht naar een koppel dat mogelijk medeplichtig is. 

Het parket meldt in een persbericht dat inderdaad een 53-jarige verdachte is opgepakt, met de initialen T.C. Maandag omstreeks 11 uur zal het parket op zijn persbriefing meer informatie verschaffen.

Speurhonden
De hele redactie van Le Soir verliet zondagmiddag de lokalen. Naast de redactie van Le Soir werden ook de redacties van La Capitale en Soir Mag, die zich in hetzelfde gebouw bevinden, ontruimd. Ook de drukkerij van de groep, die gevestigd is in Nijvel, werd uit voorzorg geëvacueerd. 

De politie kwam rond kwart over drie ter plaatse om het gebouw aan de Koningsstraat nummer 100 te doorzoeken met speurhonden. 

De redactie vergaderde uit noodzaak dan maar in een hotel in de buurt, meldde een journalist van de krant, Eric Burgraff, eveneens op Twitter. Daar werkte de redactie tot 20 uur aan de editie van maandag, die zoals normaal zal uitkomen.

Charlie Hebdo

De aanslag op de redactie van Charlie Hebdo slaat ook in Brussel in als een bom. In ons dossier leest u er alles over.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?