Transmigranten in het Maximiliaanpark, nabij het Noordstation

| Transmigranten in het Maximiliaanpark, nabij het Noordstation.

Burgerplatform ontruimt Maximiliaanpark uit vrees voor komst extreemrechts

KVDP
© BRUZZ
13/09/2019

Het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen wil ervoor zorgen dat er dit weekend geen migranten in het Maximiliaanpark blijven. Het Burgerplatform vreest dat extreemrechtse betogers het park zouden opzoeken. "Wij weten voor welke ideologie zij staan. Hun mogelijke komst is verontrustend."

Burgemeester van de Stad Brussel Philippe Close (PS) verbiedt de extreemrechtse 'Mars op Brussel' die zondag in het stadscentrum zou plaatsvinden. Toch vreest het Burgerplatform dat er zondag extreemrechtse betogers naar Brussel afzakken.

"We weten voor welke ideologie zij staan en welke attitudes wij hebben. We hebben op sociale media gezien dat ze de straten willen "opkuisen". Dat is verontrustend", zegt Mehdi Kassou van het Burgerplatform aan BRUZZ.

Kassou vreest dat de extreemrechtse betogers zelfs naar het Maximiliaanpark zouden trekken. Daarom neemt het Burgerplatform voorzorgsmaatregelen om de migranten te beschermen, net als bij de Mars tegen Marrakesh eind vorig jaar.

Opvang tot maandag

"We hebben alle vrijwilligers opgeroepen om vanavond zoveel mogelijk mensen op te vangen tot maandag", legt Kassou uit. "Het opvangcentrum (Porte d'Ulysse, red.) zal uitzonderlijk ook overdag geopend zijn."

De bedoeling is dat het park dit weekend leeg blijft. "Zondag zullen wij met enkele teams aanwezig zijn in het Maximiliaanpark", gaat Kassou verder, "om de mensen die er eventueel dan nog zijn te begeleiden naar veilige plekken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Mars op Brussel , extreemrechts , Burgerplatform , Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni