Carrefour wil betalen met vingerafdruk uittesten

© PhotoNews
| Carrefour supermarkt.

Binnenkort moet betalen zonder bankkaart, app of geld mogelijk zijn bij Carrefour. Een vingerafdruk zou dan voldoende zijn. Carrefour testte MyFinger - zo heet het systeem - al uit in een winkel in de Europese Wijk.

"Carrefour België test betalen met de vinger", kopt de nieuwe financiële nieuwswebsite Business AM vandaag. Volgens de website wil de supermarktketen begin volgend jaar een systeem uittesten in een nog te bepalen winkel in Brussel, waarbij klanten met een vingerafdruk kunnen betalen.

"Daarover is nog niets beslist", zegt een woordvoerster van Carrefour aan BRUZZ. "Waar en wanneer we dit uitproberen, kunnen we nu nog niet zeggen." Maar naar alle waarschijnlijkheid zal Carrefour dit systeem wel in een Brusselse winkel uitproberen.

Betalen met MyFinger

Tussen maart en juni dit jaar vond al een testfase plaats met MyFinger - zo heet de toepassing - in een Carrefourwinkel in de Froissartstraat, in de Europese Wijk. Volgens Business AM namen 800 klanten deel aan die test. Betalen kon toen nog niet met de vingerafdruk. Die werd wel gekoppeld aan de bonuskaart van de winkelketen.

"Betalen met MyFinger is uiteindelijk wel de bedoeling", bevestigt de Carrefour-woordvoerster. Volgens haar zou het bedrijf rekening houden met de Europese privacywetgeving.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?